Top

Sales manager

ViaTim is een jong en innovatief bedrijf met als missie om de wijk te verbinden en zo het leven leuker en gemakkelijker te maken. Wij zorgen ervoor dat het leven in elke wijk van Nederland nog leuker wordt!

In 2016 is ViaTim begonnen als startup, fast forward naar nu en ViaTim is gegroeid naar een echte scale-up met twee bedrijfstakken. De eerste is ons netwerk van ruim 600 ViaTim buurtpunten die samen elke maand meer dan 300.000 pakketten voor de wijk aannemen, uitgeven en bezorgen. In 2020 zijn we drie keer zo groot geworden, en die groei is niet te stoppen!

De tweede bedrijfstak bestaat uit het van A tot Z verzorgen van verzendingen voor webshops. Ook hierin hebben we de afgelopen jaren grote stappen gezet. Om deze groei verder voor te zetten zoekt ViaTim een ervaren Sales Manager.

In het huidige vervoerders-landschap hebben wij een unieke propositie, waarbij we inspelen op actuele marktontwikkelingen zoals leverperformance. Door partnerschappen met verschillende vervoerders kunnen we onze webshop-klanten een maatwerk verzendoplossing bieden, afhankelijk van de pakket-bestemmingen en volumes.

Het profiel

We zoeken iemand die:

 • Enthousiast het kantoor binnenstormt, terwijl je roept “We hebben er weer eentje binnen!”
 • Het sales team wil opbouwen en aansturen (van 1 naar 3 fte in 2022)
 • 40% van zijn of haar tijd besteedt aan het zelfstandig binnenhalen van nieuwe klanten (met een jaarvolume van tenminste 130.000 pakketten)
 • De omzet- en margedoelen bewaakt én hierop stuurt
 • De huidige proposities doorontwikkelt, zodat we tenminste 15% rendement genereren
 • Nieuwe collega’s coacht, zodat zij na drie kwartalen ook nieuwe klanten genereren, met tenminste 65.000 pakketten (jaarvolume)
 • Zorgt dat onze huidige klanten bij ons blijven (tenminste 75%), en ze ook zo enthousiast maakt dat ze nieuwe klanten aandragen
 • Ondersteunt bij PR- en marketingactiviteiten
 • Continu het verkoopproces en de hulpmiddelen verbetert en doorontwikkelt

Hoe ziet jouw dag eruit

Vandaag begint je dag met wat jij het leukste vindt. Het overtuigen van een potentiële nieuwe webshop klant! In de auto neem je voor je uitstapt nog even door wat je tot nu toe weet van de klant. Zijn verwachte jaarlijkse aantal pakketten, via welke vervoerder hij nu verzendt en wat zijn grootste frustraties zijn bij de huidige verzender. Je weet het zeker – deze webshop moet wel gaan overstappen naar ViaTim!

De klant zoekt manieren om zijn klanttevredenheid en omzet te vergroten, dus de unieke propositie van ViaTim maakt het verkopen ook erg leuk. En ja hoor, enthousiast kom je na het succesvolle gesprek het kantoor weer binnen gestormd. Je roept voor de vorm even “We hebben er weer eentje binnen!”. Want ja, dat stond toch echt in de vacature. Met nog wat adrenaline in je lichaam ga je aan je bureau zitten en verwerk je alle gespreksnotities in ons CRM-systeem. Je mag de webshop naar “Deal Won” slepen. Altijd een lekker gevoel!

De rest van de middag ga je lekker op kantoor aan de slag. Eens kijken wat nu precies de resultaten zijn van de afgelopen maand. Morgen moet je namelijk een rapportage opleveren voor het maandelijkse overleg. Cijfers en mooie rapporten liggen jou wel, dus dat is zo gefixt.

Ondertussen belt er een webshop die iemand van sales wil spreken. De klant heeft veel vragen over koppelingen, nieuwe functionaliteit in het systeem en over de problemen die ze ervaren. Gelukkig is dit niet de eerste klant met uitgebreide eisen die je te woord moet staan. Sommige vragen beantwoordt je direct, en andere leg je weg bij je collega’s. Je spreekt af wanneer je terugkoppeling geeft en zet je vragen uit. Zo, en nu weer verder!

Er is nog wat tijd over om een paar leads te gaan bellen. Je voelt je als een bokser in de ring en weet precies welke moves je moet gaan maken om deze webshop te overtuigen. Precies zoals je had verwacht wil een groot deel van de webshops wel een keertje persoonlijk met je praten over de voordelen van verzenden met ViaTim. Hoppa, lekker dagje zo!

Het laatste uurtje heb je nog een overleg met marketing op de planning staan. Samen nemen jullie alle data van de website en de lopende leadnurturing-campagnes door. Hoeveel leads hebben geklikt op je content, welke leads zijn warm genoeg om te gaan bellen? Samen bedenken jullie een aantal verbeteracties en verdelen jullie de taken. Eindelijk een marketingteam die dezelfde doelen nastreeft en jou ondersteunt!

Wat vragen wij van jou?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt een lekkere babbel, maar je kan ook heel goed luisteren
 • Je hebt een proactieve, gaan met die banaan, instelling
 • Je vindt het leuk om te werken in een constant veranderende omgeving
 • Je hebt overtuigingskracht, lef en doorzettingsvermogen
 • Jij ziet doelstellingen en targets als een gave uitdaging
 • Een bewezen sales track record is een pré

Wat heeft ViaTim jou te bieden?

 • Representatief salaris, met interessante bonus component
 • Nauwe betrokkenheid in het gehele bedrijfsproces
 • Een informeel bedrijf dat elke dag verbetert
 • Een kans om in het diepe te springen en te doen!
 • Jouw ideeën zonder poespas gewoon uitvoeren
 • Echte impact hebben op de groei van een bedrijf

Long story short

Lijkt het jou leuk om bij een innovatieve scale-up te werken? Solliciteer dan direct met CV en motivatie! Sollicitaties zonder CV of motivatie nemen wij niet in behandeling. Heb je vragen? Bel ons dan op 010 261 3616 en vraag naar Ivo Goes.

Sollicitatieformulier

 • Laat voor onze administratie a.u.b. weten naar welke functie je solliciteert.
 • Laat ons weten waarom je graag bij ViaTim wilt werken. Heb je een mooie motivatiebrief in Word of PDF? Upload die dan hieronder.

 • Bij het invullen van dit formulier gebruiken wij de ingevulde gegevens om je te kunnen contacteren.

  Hier kan je bekijken hoe wij jouw gegevens verwerken en hoe lang wij deze bewaren.