Top

Senior Product Owner/ New Business Developer

Senior Product Owner/ New Business Developer met ondernemersbloed gezocht!

ViaTim is een jong en innovatief bedrijf met als missie om de wijk te verbinden en zo het leven leuker en gemakkelijker te maken. Wij zorgen ervoor dat het leven in elke wijk van Nederland nog leuker wordt!

In 2016 is ViaTim begonnen als startup, fast forward naar nu en ViaTim is gegroeid naar een echte scale-up met een netwerk van ruim 600 ViaTim buurtpunten die samen elke maand meer dan 300.000 pakketten voor de wijk aannemen, uitgeven en bezorgen. De groei is niet te stoppen, in 2020 zijn we drie keer zo groot geworden. Deze trend zet zich door, want komende jaar zullen we weer met factor 3 gaan groeien.

Onze visie is nooit veranderd. Wij geloven dat als wij de mensen in wijk met elkaar in contact brengen, dat je samen het leven leuker kunt maken. Onze ViaTim Punten zijn de kracht van ons model, onze ambassadeurs in elke wijk. Zij zijn de mensen die elke dag met onze klanten in contact staan.

In 2022 gaan we doorgroeien naar 2.000 ViaTim Punten met 900.000 pakketten per jaar, en zetten we onze eerste stappen in België. Maar we willen ook stappen zetten in de breedte, en daar hebben we jou voor nodig. Wij geloven dat we meer producten en diensten kunnen verkopen aan onze klanten bij elk ViaTim Punt. Met dagelijks 15.000 klanten bij onze ViaTim Punten moet het mogelijk zijn om deze mensen een geurtje voor vaderdag, appels van de lokale boer of was- en strijkdiensten te verkopen.

Daarom zoeken wij iemand die met zijn of haar voeten in de klei, snel veel proposities kan testen, en bij succes kan implementeren over ons netwerk van ViaTim Punten. Met snel testen bedoelen wij: binnen één maand de conclusies kunnen trekken of een product/dienst kansrijk is of niet, gebaseerd op échte data en resultaten.

Het profiel

We zijn op zoek naar iemand die super ondernemend is, commerciële kansen ziet en uitvoert. Je hebt een combinatie nodig van analytische vaardigheden en een goede handelsgeest om deze retailtak binnen ViaTim op te zetten.

Het is om die reden ook belangrijk dat je het gaaf vindt om het verschil te kunnen maken binnen een turbulente start-up omgeving. Werkervaring binnen de retailbranche, start-ups en/of incubators is een grote pré.

We zoeken dus een ondernemende Senior Product Owner, die in staat is om de behoeften en vraag naar producten of diensten te testen, valideren en uit te rollen. Conclusies op basis van data, goede documentatie en rapportage is erg belangrijk.

Je start met je voeten in de modder, maar na validatie en succes bouw jij aan een team van mensen die samen zorgen voor een groot deel van de omzet binnen ViaTim.

Hoe ziet je dag eruit?

Na een lekker ontbijtje spring je in de auto naar kantoor. We werken natuurlijk ook thuis, maar twee keer in de week op kantoor vind je ook belangrijk. Je bekijkt je eigen planning en je bent razend benieuwd naar de laatste resultaten van de testprojecten die je hebt lopen bij ViaTim Punten.

Je checkt bijvoorbeeld hoeveel mensen er aan de deur zijn geweest, hoeveel consumenten je nieuwe diensten hebben afgenomen, en wat de onderlinge verschillen zijn tussen de ViaTim Punten. Dit archiveer je in je rapportage zodat je na de testperiode precies kan vertellen welke producten of diensten waardevol genoeg zijn om uit te rollen.

Hierna neem je direct contact op met de betrokken leveranciers om er voor te zorgen dat de verkochte producten tegen de door jou afgesproken leveringsvoorwaarden bij de ViaTim buurtpunten komen. Ook hierbij zorg je ervoor dat onze administratie volledig weet hoeveel er gefactureerd dient te worden.

Na de lunch samen met het de rest van het ViaTim Team, bel je met een aantal nieuwe leveranciers waarvan je denkt dat hun producten wel eens kunnen aanslaan. Je bespreekt de condities zoals de marge, logistiek flow, levertijd en orderafhandeling.

Deze potentiële leveranciers neem je op in je projectplan en je zorgt dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van jouw plannen. Dit doe je door bijvoorbeeld een kick-off meeting in te plannen met de onze afdeling Binnendienst, Buitendienst en Marketing. De Binnendienst kan jou helpen om bij de ViaTim Punten te peilen wie er geschikt is om deze nieuwe producten aan te bieden. Je collega’s van de Buitendienst kunnen je helpen om de producten te lanceren en face-to-face uitleg te geven bij de ViaTim Punten. En samen met Marketing stem je af hoe zij jou commercieel kunnen ondersteunen. Maar als het nodig is, knal je vandaag zelf een bestelpagina online.

Na deze kick-off klim je in de pen en pak je een uurtje om die vacaturetekst af te maken voor het team dat je helemaal zelf gaat opbouwen. Je loopt door nieuwe sollicitaties heen, en plant gesprekken in. Je sluit de dag af met een belangrijke analyse voor de producten die je al succesvol hebt gelanceerd.

Daarbij stel je jezelf de volgende vragen:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat…

…morgen weer meer ViaTim Punten dit product gaan verkopen?
…meer consumenten van deze dienst/ product gebruik gaan maken?
…ik producten goedkoper kan inkopen?
…ik het orderproces optimaliseer?

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt een belangrijke rol binnen ViaTim, dus we zoeken iemand die:

 • HBO werk- en denkniveau heeft
 • Ondernemend, een echte zelfstarter en hands-on is
 • Scherp commercieel inzicht heeft
 • Sociaal vaardig is, en mensen goed kan overtuigen. Dat betekent natuurlijk dat je je eigen mening ook goed kan verwoorden
 • Heel veel doorzettingsvermogen heeft
 • Altijd in oplossingen denkt, niet in problemen of beren op de weg ziet
 • Ontspannen en vrolijk voorkomen heeft
 • Rijbewijs B heeft
 • De Nederlandse taal volledig beheerst

Wat heeft ViaTim jou te bieden?

 • Een marktconform salaris op basis van 40 uur per week (afhankelijk van ervaring/​senioriteit).
 • Een flinke bonus als je succesvol proposities hebt geïmplementeerd
 • Een flinke uitdaging bij een jong bedrijf, waar je veel verschil kan maken
 • Een informeel bedrijf dat altijd openstaat voor feedback en verbetering
 • Trainingen en speed courses van onze mede collega’s

Long story short

Lijkt het jou leuk om bij een innovatieve startup te werken? Solliciteer dan direct met CV en motivatie! Sollicitaties zonder CV of motivatie nemen wij niet in behandeling. Heb je vragen? Bel ons dan op 010 261 3616 en vraag naar Ivo Goes.

Sollicitatieformulier

 • Laat voor onze administratie a.u.b. weten naar welke functie je solliciteert.
 • Laat ons weten waarom je graag bij ViaTim wilt werken. Heb je een mooie motivatiebrief in Word of PDF? Upload die dan hieronder.

 • Bij het invullen van dit formulier gebruiken wij de ingevulde gegevens om je te kunnen contacteren.

  Hier kan je bekijken hoe wij jouw gegevens verwerken en hoe lang wij deze bewaren.