Top

Relatiebeheerder / Netwerk Coördinator ViaTim Buurtpunten België (ViaVerbinder)

Relatiebeheerder / Netwerk Coördinator ViaTim Buurtpunten België 40 uur per week

Al weer vijf jaar geleden is ViaTim in Nederland opgestart. We hebben een netwerk opgezet van leveringsadressen, die klaar willen staan voor de wijk. Dit doen ze bijvoorbeeld door het aannemen van pakketten van DHL en DPD voor de wijk. In de afgelopen vijf jaar hebben we een enorme groei meegemaakt, we hebben inmiddels meer dan 600 ViaTim Punten in Nederland. Nu DPD België interesse heeft getoond, willen we in Vlaanderen dit jaar 200 nieuwe ViaTim Punten openen en volgend jaar willen we groeien naar 750 ViaTim Punten. Hier hebben we een enthousiaste avonturier nodig en wie weet ben jij die persoon!

Wie is ViaTim?

“ViaTim is een scale up die voortkomt uit mijn frustratie dat wanneer ik iets op het internet bestelde het pakket bezorgd werd op moment dat ik niet thuis was. Dan werd ik naar een servicepunt gestuurd die gesloten was als ik uit werk kwam. Met ViaTim wil ik de wijk verbinden om zo gemak en efficiëntie te creëren en daarmee het dagelijks leven leuker te maken. Dit doet ViaTim door het opzetten van een netwerk van ViaTim Punten. Een ViaTim Punt is een buurtgenoot, iemand die overdag thuis is en klaar wil staan voor zijn/haar wijk. De eerste dienst die wij aanbieden is het: ontvangen, bezorgen en verzenden van jouw pakket op jouw moment.
Oprichter en Zaakvoerder, Michiel Nieuwkerk “

Wat je aan vrienden/op feestjes vertelt over je job

“Na een telefonisch interview, ga ik langs bij enthousiaste mensen uit heel Vlaanderen die zich hebben aangemeld om ViaTim Punt te worden. Deze punten nemen voor hun wijk pakketjes aan en maken zo het leven van iedereen in de wijk een stukje leuker en gemakkelijker. Samen met mijn collega’s ga ik er voor zorgen dat elke wijk in Vlaanderen een ViaTim Punt krijgt.”

Wat je job is

 • Jij bent de sleutelpersoon voor het uitbouwen van een netwerk van ViaTim Punten in Vlaanderen.
 • Jij beslist of de mensen, die zich aanmelden om ViaTim Punt te worden, uit het juiste hout gesneden zijn! Dit doe je door eerst telefonisch kennis te maken en dan op huisbezoek te gaan in heel Vlaanderen. (M.a.w. jij volgt leads op die je krijgt, geen ‘cold’ calling)
 • Jij legt tot in de puntjes uit wat het betekent om een ViaTim Punt te zijn: een uitmuntende klantenservice willen leveren, is absoluut noodzakelijk!
 • Je doet dit niet alleen: je kan rekenen op jouw collega’s uit Nederland en krijgt goede begeleiding
 • Hoe ga jij dit allemaal aanpakken?
 • Door jouw gestructureerde aanpak weet je prioriteiten te stellen om een netwerk van ViaTim Punten uit te bouwen.
 • Je hebt de vrijheid om je week in te plannen zoals jij wil.
 • Je werkt proactief en verbetert onze processen met eigen ervaringen en door goed te luisteren naar onze ViaTim Punten.
 • Door jouw interesse in mensen voelen mensen zich bij jou op hun gemak en begrijp jij hen en hun drijfveren.
 • Met jouw uitnodigende voorkomen en mensenkennis weet jij het hart van de geselecteerde ViaTim Punten te winnen.
 • Uitleggen en kennis delen zit in jouw bloed. Met een goed ingestudeerd verhaal leg jij de ViaTim Punten uit wat er van ze verwacht wordt en hoe ze moeten werken

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent een echte avonturier en vindt het geweldig om heel Vlaanderen rond te rijden op zoek naar de leukste ViaTim Punten.
 • Je werkt vanuit huis. Werk je liever ergens anders? Dan kunnen wij een werkruimte voor je huren.
 • Geregeld spreken we halverwege ons gezamenlijk traject af om je werk door te nemen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Franse taal
 • Ontspannen en vrolijk voorkomen, je leert graag nieuwe mensen kennen
 • Doorzettingsvermogen
 • Oplossingsgericht
 • Beschikt over rijbewijs B
 • Durft feedback te geven en mensen te corrigeren

Wat heeft ViaTim jou te bieden?

 • Een Belgisch Contract
 • Vanaf € 2.300 bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring
 • Een auto, tankpas, laptop en gsm met internet van ViaTim. Ook kunnen we delen in de internetkosten thuis.
 • Wij willen op termijn groeien naar een team van Netwerk Coördinatoren en dan krijg jij als eerste de kans om te solliciteren als TeamLead.
 • Ervaring met het werken binnen een gestructureerd team
 • Niet alleen meekijken, maar ook echt doen
 • De kans om meer te leren van lean startup en SCRUM
 • Een omgeving waar je eigen voortgang en kennis de hoogste prioriteit heeft
 • Een informeel bedrijf dat dagelijks bezig is met verbetering

De indeling van jouw dag kan er ongeveer zo uitzien

Na een lekker ontbijt spring jij, samen met je laptop en mobieltje in de auto. Je zet de muziek keihard en rijdt naar kantoor. Vanmiddag heb je wat afspraken, maar nu moet je eerst wat dingen op kantoor afhandelen.

Op kantoor check je eerst je mail en doe je wat telefoontjes. Om tien uur is het wekelijkse overleg. Je moet dus nog even snel zorgen dat je weet wat je ook alweer moest bespreken en dat je metingen up-to-date zijn. Het overleg loopt soepel en alles zit weer lekker in de lift. Enthousiast kom je uit de vergadering om de rest van de dag aan te vliegen.
Je hebt een aantal leads en belt ze op, er komen 2 hele leuke afspraken uit met potentiële ViaTim Punten, die zet je voor morgen op je agenda.
Het is tijd om naar je afspraak bij een potentieel nieuw ViaTim Punt te gaan. Na een poosje, helemaal schor van het meezingen met je favoriete liedje, arriveer jij bij het adres. Je pakt je spulletjes en belt aan. De deur gaat langzaam open en daar staat een vrolijke dame, die je vriendelijk begroet en vraagt om binnen te komen. Je kijkt rond en denkt “is dit een ViaTim Punt waar ik mijn pakketje zou willen afhalen?”.

De koffie en een lekker koekje staan al voor je klaar. Je legt uit wat ViaTim doet en wat er van het nieuwe ViaTim Punt verwacht wordt. Aan het einde van de presentatie, kijkt de dame je met een vrolijk gezicht aan en laat weten nog steeds interesse te hebben.. Samen nemen jullie een vragenlijst door en noteer jij de laatste gegevens. Het gesprek zit erop, je neemt afscheid en springt je auto weer in. Je laat via het crm-systeem weten dat deze dame geschikt is om een ViaTim Punt te worden.

Met een goed gevoel stap jij je auto weer in. Het schiet niet meer op om naar kantoor terug te gaan. Dus ga je lekker naar huis om daar je administratie af te ronden. Zo, er zit weer een productieve dag op!

Ervaring van TeamLead Lise Lentz

Eind 2018 begon ik bij ViaTim in precies deze functie maar dan in Nederland. Toen ik de vacature las was ik direct verkocht, geweldig die vrijheid om je dagen zelf in te vullen en je komt overal en nergens in Nederland. Van het zuidelijkste puntje in Limburg tot aan Zeeland, lekker aan het strand tot in Zwolle, overal ben ik geweest. Ik belde wat af en al snel had ik mijn agenda vol met afspraken, dinsdag naar het zuiden, woensdag midden Nederland en op donderdags naar Zeeland. Op Vrijdag belde ik alle leads weer op en plande ik de week erop helemaal vol. Je leert zoveel leuke mensen kennen die klaar willen staan voor hun wijk door pakketjes aan te nemen. Iedereen heeft weer een bijzonder verhaal, erg leuk om bij iedereen een kijkje thuis te nemen. Toen het wat drukker werd en er meer collega’s kwamen, waren er ook wat wisselingen binnen ViaTim en kwam de rol van Team Lead vrij en mocht ik die overnemen. Supertof om het team aan te sturen en ze te helpen op een productieve manier punten aan te sluiten. Nu mag ik ook aan dit nieuwe avontuur in België meewerken en zal ik ook de eerste punten in België gaan opstarten, misschien wel samen met jou! Ook voor jou ligt er de kans om uiteindelijk door te groeien naar Team Lead België.

 

Long story short

Lijkt het jou leuk om bij een innovatieve scale up te werken? Solliciteer dan direct met CV en motivatie! Sollicitaties zonder CV of motivatie nemen wij niet in behandeling. Heb je vragen? Bel ons dan op 010 261 3616

Sollicitatieformulier

 • Laat voor onze administratie a.u.b. weten naar welke functie je solliciteert.
 • Laat ons weten waarom je graag bij ViaTim wilt werken. Heb je een mooie motivatiebrief in Word of PDF? Upload die dan hieronder.

 • Bij het invullen van dit formulier gebruiken wij de ingevulde gegevens om je te kunnen contacteren.

  Hier kan je bekijken hoe wij jouw gegevens verwerken en hoe lang wij deze bewaren.