Top

Stage Recruitment & HR

We komen van ver met ViaTim! Van alle functies zelf uitvoeren naar een berg leuke collega’s en de uitdagingen van een groeiend bedrijf. ViaTim is constant in beweging en altijd op zoek naar verbetering. Om onze huidige groei en zoektocht naar nieuwe collega’s naar een nieuw niveau te tillen zijn wij op zoek naar aanstormend recruitment & HR talent. Help jij onze wervings- en inwerkprocessen te stroomlijnen? Solliciteer dan direct op deze uitdagende (afstudeer)stage!

Wat je op verjaardagen vertelt dat je doet

“Ik help ViaTim met de stap van startup naar scale up. Ik zorg voor de beste sollicitanten en dat ze binnen no time aan de slag kunnen”

Wat je écht doet

 • Het werven van nieuwe collega’s zodat de landelijke groei van ViaTim nog sneller gaat
 • Onderzoek doen naar en advies geven op de wervingsprocessen van ViaTim
 • Het monitoren van en rapporteren over de inzet van gemaakte uren
 • Onderzoek doen naar en advies geven op de inwerkprocessen van ViaTim
 • Contact houden met universiteiten en hogescholen om ze op de hoogte te houden van onze leuke stageplaatsen en interessante onderzoeken
 • Vacatures schrijven en plaatsen
 • Brieven selecteren en gezamenlijk eerste gesprekken voeren
 • ViaTim de leukste werkgever van het land maken

 

Hoe ga jij dit allemaal aanpakken?

 • Jij schudt pakkende vacatureteksten zo uit je mouw.
 • Jij weet precies welke kanalen je moet gebruiken om de juiste sollicitanten te vinden.
 • Door jouw gestructureerde aanpak weet je prioriteiten te stellen en onze processen te verbeteren.
 • Door jouw kennis op HR-gebied weet jij het met gemak het personeelsbeleid van ViaTim naar een nieuw niveau te tillen.
 • Door jouw charme en communicatie skills prijzen scholen onze stages aan bij al hun studenten.
 • Jij weet het proces zo te stroomlijnen dat een nieuwe collega kan starten zodra hij de deur binnenloopt

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je volgt een HBO opleiding die aansluit op de vacature
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Een eigen mening
 • Doorzettingsvermogen
 • Oplossingsgericht
 • Durft feedback te geven en mensen te corrigeren

 

Wat heeft ViaTim jou te bieden?

 • Euro’s
 • Ervaring met het werken binnen een gestructureerd team
 • Doen en leren met on the job coaching maar wel zelf uitvoeren
 • De kans om meer te leren van lean startup en SCRUM
 • Een omgeving waar je eigen voortgang en kennis de hoogste prioriteit heeft
 • Een informeel bedrijf dat dagelijks verbeterd
 • Iedere dag een gezamenlijke lunch met het gehele team van iedere afdeling. Zo leer je direct al je collega’s kennen.

 

Maar.. wie is nou die Tim?

Om eerlijk te zijn is er niemand die Tim heet bij ViaTim. ViaTim is de naam van een jong en innovatief bedrijf die zich met hart en ziel inzet om de wijk, waarin jij leeft, een stuk gemakkelijker en efficiënter te maken.

Dit doet ViaTim door het opstarten van ViaTim Punten in de wijk, waar verschillende diensten aangeboden kunnen worden. Op dit moment heeft ViaTim zijn nagels gezet in het ontvangen en bezorgen van pakketten. ViaTim Punten ontvangen pakketten vanuit verschillende bronnen voor hun wijkgenoten. Deze pakketten worden door het ViaTim Punt thuisbezorgd of kunnen daar later afgehaald worden. Zo is iedereen blij!

Het werken binnen onze logistieke startup is perfect voor iedereen die van een uitdaging houdt. Je moet letterlijk het wiel opnieuw uitvinden of je zelf eens goed afvragen of een wiel wel de juiste oplossing is. Doordat we ons op onontgonnen terrein begeven wordt er veel gevraagd van je kennis en bedenk je constant nieuwe oplossingen. Maar met bloed, zweet, tranen en veel leuke momenten met alle collega’s staan we binnen de kortste keren aan de top van de pakketbranche.

 

De indeling van jouw dag kan er ongeveer zo uitzien

Je komt op kantoor en al je collega’s begroeten je enthousiast. De koffie staat voor je klaar, je, bureau is schoon en iemand heeft een paar koekjes voor je achtergelaten. Je kan lekker aan het werk. Tja, je snapt wel dat ze zo voor je klaar staan. De meesten hebben immers door te reageren op jouw leuke vacatures nu een fantastische baan. Helaas moet je nog een paar handtekeningen voor je fans zetten voor je echt kan beginnen. “He jongens, ik moet nu echt aan het werk hoor. Kom op, jullie ook!”

Zo, eens even kijken naar de sollicitaties die gisteren binnen zijn gekomen. Wow, de mailbox zit weer helemaal vol met berichten van enthousiaste nieuwe collega’s. Je verwerkt alle binnengekomen sollicitaties en stuurt ze door naar de juiste personen. Helaas moet je ook wat mensen afwijzen en heb je aan sommigen al direct wat verdiepende vragen. Na dit alles verwerkt te hebben heb je een afspraak met Michiel. Hij heeft een idee over een nieuwe stage positie binnen ViaTim en eigenlijk ook een leuk onderzoek dat perfect zou zijn voor een afstudeerder. Samen nemen jullie de wensen door en komen jullie tot een profiel voor de nieuwe vacature. Ook het onderzoek neem je mee en beloofd het vraagstuk weg te leggen bij de hogeschool waar je vanmiddag toch al langs ging.

Vanmiddag mag je namelijk samen met Robby naar de HRO voor een werkgevers/stage beurs. Vol enthousiasme staan jullie samen studenten ervan te verzekeren dat ViaTim echt zo’n leuke werkgever is als iedereen zegt. Terwijl je een gesprek afrondt met een student zie je opeens de leerkracht lopen die je moest hebben. Je schiet hem even aan en vertelt hem de samenvatting van ons nieuwe gewenste onderzoek. Hij is gelijk enthousiast en denk zelf dat het wel iets voor een minor is. Jij belooft hem de details te sturen zodat Michiel en hij samen kunnen kijken wat de exacte onderzoeksvraag gaat zijn.

Na een paar speeddates met studenten die graag even een op een met ons wilde praten zit de middag bij de HRO al weer op. Je bent benieuwd hoeveel sollicitaties je morgen binnen hebt van studenten die je vandaag hebt gesproken.

Je hebt nog wat tijd over vandaag, maar naar kantoor gaan schiet niet echt meer op. Thuis werk je nog even lekker verder. Je moet nog een aantal nieuwe vacatures online zetten met een voor ViaTim nieuwe wervingsmethode. Op de ViaVerbinder functie wordt namelijk nog niet genoeg gereageerd. Je hebt een aantal methoden bedacht die jij wil gaan testen. Spannend! Je zet ze online en werkt je testplan bij.

Morgen weer een nieuwe dag met weer een mailbox vol potentiële nieuwe fans!

Long story short

Lijkt het jou leuk om bij een innovatieve startup stage te lopen? Vul dan het onderstaande formulier in! Heb je vragen? Bel ons dan op 010 261 3616

Sollicitatieformulier

 • Laat voor onze administratie a.u.b. weten naar welke functie je solliciteert.
 • Laat ons weten waarom je graag bij ViaTim wilt werken. Heb je een mooie motivatiebrief in Word of PDF? Upload die dan hieronder.

 • Bij het invullen van dit formulier gebruiken wij de ingevulde gegevens om je te kunnen contacteren.

  Hier kan je bekijken hoe wij jouw gegevens verwerken en hoe lang wij deze bewaren.