Top

Stage Backend Development

Wat je op verjaardagen vertelt dat je doet

“Ik ben de brains achter ViaTim. Zonder mij weet niemand meer waar zijn pakketje is en staat alles stil. ”

Wat je écht doet

 • Naast potjes pingpongen, discussiëren en fantaseren over de mogelijkheden ga je ook ontwikkelen voor de gebruikers die iedere dag de systemen van ViaTim gebruiken. Dit kan onze website zijn, onze web-app of mobiele applicaties.
 • Zo ga je aan de slag met onder andere onze API, die ondersteunt wordt door NodeJS en Gulp.
 • Het structureren van je code en samen met je team aan de meest toffe features werken.
 • Je ontwikkelt voor onze website, web-app, mobiele applicaties.
 • Meedenken over wat het beste werkt voor de interne en externe gebruikers.
 • Binnen een SCRUM-team aan één project werken waar iedereen zijn eigen rol heeft.
 • Regelmatig iteraties testen, designs langslopen en feedback vragen aan de interne en externe gebruikers.

Hoe ga jij dit allemaal aanpakken?

 • Of het nu 2 uur ‘s middags of 8 uur ‘s avonds is, het kunnen genieten van goede database structuren, snelle responses en correct gebruik van big data zit in je bloed.
 • Als backend programmeur bij ViaTim is het belangrijk dat je je prettig voelt om te werken met HTML, PHP, SQL en JavaScript.
 • Jij ziet kansen en komt met de beste ideeën om onze platformen nog beter te maken
 • Je staat zo dicht bij de eindgebruikers dat je binnen een paar seconden weet of de nieuwe versie van het platform bugs heeft.
 • Als programmeur zie jij nieuwe technieken als mogelijkheden, niet als obstakels. Daarom vind je het niet erg om op de hoogte te blijven van de nieuwste features in de ICT-wereld.

Wat vragen wij van jou?

 • Je volgt een HBO opleiding die aansluit op de vacature
 • Kennis van HTML, PHP, JavaScript en SQL.
 • Een pré: kunnen inleven in de gedachten van een front-ender.
 • Iemand die de toekomstvisie van het bedrijf kan omzetten naar code.
 • Minimale basiskennis van versiebeheer (GIT) of interesse hier in.
 • Een proactieve houding en iemand die niet bang is om initiatief te nemen.
 • Iemand die zich prettig voelt in een team.
 • Iemand die altijd open staat voor feedback en wilt leren
 • Iemand die zich prettig voelt in een cultuur waarin je zelf keuzes kan/wilt maken zonder een heel traject van leidinggevenden te moeten passeren.

Wat heeft ViaTim jou te bieden?

 • Euro’s.
 • Een stage waar je elke dag met de eindgebruikers te maken krijgt.
 • Ervaring met het werken binnen een SCRUM-team.
 • Een omgeving waar je eigen voortgang en kennis de hoogste prioriteit heeft.
 • Een informeel bedrijf dat open staat voor verbetering.
 • De mogelijkheid om naast je werk voor ViaTim ook eigen initiatieven kan ontwikkelen.
 • Iedere dag een gezamenlijke lunch met het gehele team van iedere afdeling. Zo leer je direct al je collega’s kennen.

Maar.. wie is nou die Tim?

Om eerlijk te zijn is er niemand die Tim heet bij ViaTim. ViaTim is de naam van een jong en innovatief bedrijf die zich met hart en ziel inzet om de wijk, waarin jij leeft, een stuk gemakkelijker en efficiënter te maken. Dit doet ViaTim door het opstarten van ViaTim Punten in de wijk, waar verschillende diensten aangeboden kunnen worden. Op dit moment heeft ViaTim zijn nagels gezet in het ontvangen en bezorgen van pakketten. ViaTim Punten ontvangen pakketten vanuit verschillende bronnen voor hun wijkgenoten. Deze pakketten worden door het ViaTim Punt thuisbezorgd of kunnen daar later afgehaald worden. Zo is iedereen blij!

De indeling van jouw dag zal er ongeveer zo uitzien

Het is maandagochtend en rond een uur of negen wandel jij het kantoor binnen. Al snel wordt je enthousiast begroet door al je aanwezige collega’s en krijg je een vers gezet kopje koffie aangeboden. Na dit bakje koffie en het bespreken van de verhalen over het afgelopen weekend is ‘eindelijk’ iedereen wakker en kan de dag beginnen.

Als het half tien is ga je samen met de rest van het IT team de planning voor de dag doornemen tijdens de daily stand-up, die we meestal zittend doen. Met het team bespreek je de obstakels die je gaat overwinnen vandaag. Het is immers de laatste dag voordat je eindelijk je mooie stukken code mag gaan delen met de buitenwereld! Na dit korte overleg en een paar foute grappen van je collega die net iets te vrolijk is voor de maandagochtend is het overleg voorbij. De officiële werkdag kan beginnen!

Terwijl je naar je computer loopt hoor, je een support melding afgaan. Ai! Er is iets mis met het systeem. Terwijl je je collega’s ziet vliegen naar hun laptops begint de race, wie kan als eerste het probleem vinden? Iedereen zit te zweten omdat ze zich realiseren dat dit probleem perfect binnen jouw straatje valt. Trots zet je een pokerface op en ga je zo goed als je kan het probleem verhelpen. Na vijf minuten ben je eindelijk achter het probleem, en ga je vervolgens direct aan de slag met het oplossen. Een tiental minuten later kijk je naar je collega’s, toon je een glimlach en ben je trots. Weer een punt voor jou!

Na deze leuke strijd ga je in overleg met de product owner. Het is namelijk tijd om de release te eindigen. Je kijkt nog een keer naar de laatste suggesties die zijn binnengekomen op de acceptatieomgeving en besluit om definitief de release te sluiten. Met de product owner bekijk je nog één laatste keer de code, en na een vriendelijke knik van je collega weet je dat het eindelijk zover is. Morgen kan de buitenwereld eindelijk het resultaat zien van jouw geschreven code.

Zo! Tijd voor de lunch. Met het hele team bespreek je onder het genot van een Cup-a-Soup, plus broodje kaas, wat je allemaal hebt meegemaakt. De rest van de middag vliegt zo voorbij. Je mag beginnen aan een nieuwe functionaliteit en gaat samen met je collega’s bespreken hoe je dit gaat beetpakken. Als er een planning is gemaakt kan je eindelijk weer gaan bouwen! Voor je het weet is het al weer avond, en klap je met een goed gevoel je laptop dicht. Terwijl je het pand uitloopt maak je nog een laatste grap en ga je met een goed gevoel naar huis. Zo, nu even genieten van de avond, want dit is nog maar het begin van je week!

Long story short

Lijkt het jou leuk om bij een innovatieve startup stage te lopen? Vul dan het onderstaande formulier in! Heb je vragen? Bel ons dan op 010 261 3616

Sollicitatieformulier

 • Laat voor onze administratie a.u.b. weten naar welke functie je solliciteert.
 • Laat ons weten waarom je graag bij ViaTim wilt werken. Heb je een mooie motivatiebrief in Word of PDF? Upload die dan hieronder.

 • Bij het invullen van dit formulier gebruiken wij de ingevulde gegevens om je te kunnen contacteren.

  Hier kan je bekijken hoe wij jouw gegevens verwerken en hoe lang wij deze bewaren.